Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

Este necesară instituirea în Moldova a Curții cu jurați? Opinie

19 iul. 13:00   Societate
1490 0

În Moldova, este posibilă instituirea Curții cu jurați în anumite categorii de cazuri, dar, în același timp, există un pericol foarte mare.

O astfel de opinie a exprimat avocatul Ion Dron în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md

"Încă în anii 90, am spus că susțin Curtea cu jurați în anumite categorii, dar mă tem de acest lucru, deoarece într-o țară săracă judecata cu jurați trebuie introdusă foarte, foarte atent. Imaginați-vă că într-un dosar penal, în ceea ce privește dreptul financiar, este implicat un om bogat care se află la limita legii. Iar în sală există oameni, 90% dintre care sînt din societatea care trăiește în sărăcie. Și aici, la nivel subiectiv, el poate fi deja din timp condamnat, pentru că este un om bogat. Iar dacă va fi invers, atunci poate provoca milă. Ei pot spune că acesta este omul nostru. Știți, e foarte, foarte dificil. Adică, un proces cu jurați este un lux care nu poate fi introdus pur și simplu, la fel cum nu poți da un pahar de vin unui bebeluș", a menționat Ion Dron.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав