X 
Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Este Moldova amenințată de noua tulpină COVID-19, Kraken? Ce arată testele

11 ian. 18:00   Societate
3113 0

Republica Moldova deține un număr suficient de teste de laborator pentru a identifica subvarianta Kraken a COVID-19, au declarat pentru Radio Moldova reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Potrivit șefei laboratorului național de virusologie din cadrul ANSP, Mariana Apostol, Republica Moldova dispune, în prezent, de 50 de mii de teste de laborator pentru a identifica subtulpinile Coronavirusului. Sursa citată susține că acestea sînt repartizate în cele șapte laboratoare de testare de pe teritoriul țării.

„Laboratorul și toată țara dispune de teste suficiente. Am fost asigurați cu teste pentru detectarea virusului. Testele care sînt efectuate includ deja toate tipurile de subtulpini. Kraken nu este înregistrat în țară”, a declarat șefa laboratorului național de virusologie din cadrul ANSP, Mariana Apostol.

Amintim că noua tulpină Kraken a fost găsită pentru prima dată în luna octombrie 2022, în SUA – țară în care peste 40 la sută din populație deja s-a infectat. Pînă în prezent, virusul s-a răspîndit în 29 de țări ale lumii. Kraken nu este o formă severă a Coronavirusului, dar este cea mai contagioasă.

0
1
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?