COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Este gata Moldova să facă față unui număr de 2000 de bolnavi? Răspunsul lui Dodon

Este gata Moldova să facă față unui număr de 2000 de bolnavi? Răspunsul lui Dodon

Conform estimărilor autorităților, pînă la mijlocul lunii aprilie numărul persoanelor infectate cu coronavirus ar putea crește pînă la 2000.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Igor Dodon, în cadrul emisiunii Președintele răspunde. Demnitarul a precizat că acesta ar putea fi vîrful epidemiei de coronavirus în R.Moldova, scenariu pentru care sistemul medical este pregătit, spune el.

"Sînt patru scenarii pe care le examinăm. Acum avem 177 de cazuri, deci sîntem la scenariul numărul 2. Mai mult de 1500 de infectați e scenariul patru. Noi am întreprins măsuri mai dure pentru următoarele 7-14 zile, pentru a încetini epidemia, dar trebuie să fim conștienți că numărul cazurilor confirmate va crește, la mijlocul lunii aprilie am putea ajunge la scenariul 4, adică 1500 - 2000 de persoane infectate. Ce va urma după aceste punct de vîrf, vom vedea în funcție de evoluția pe intern, de ce se va întîmpla în regiune", a explicat Dodon.


Șeful statului a precizat că sistemul medical din țara noastră este pregătit să facă față unui număr de 2000 de bolnavi. Potrivit lui, locuri în spitale există, echipamente medicale și medicamente de asemenea sînt suficiente.

"Pentru 2000 de cazuri ne-am pregătit cu cîteva saptămîni în urmă.Capacitățile instituțiilor medicale din Moldova sînt mai mari decît 2000 locuri. Medicamente sînt, s-au deblocat intrările de medicamente din România, China, urmează să vină și din Federația Rusă, nu avem probleme cu medicamentele, utilajele, pentru această cifră sîntem pregătiți", a adăugat Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load