X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Escrocherie cu bilete Wizz Air la 1 euro

30 mai. 2018,, 08:21   Societate
4675 0

Bilete de avion la doar un euro. Este mirajul în care au fost prinşi sute de moldoveni care au rămas cu conturile goale.

Ademeniţi de promoţie, victimele efectuau tranzacţia online, timp în care escrocii obţineau datele cardurilor şi le luau toţi banii. Totul avea loc prin intermediul unor site-uri fantomă ale unei companii low cost, plasate pe reţele de socializare. Acestea le propuneau oamenilor două bilete de avion în orice direcție și 500 de euro bani de buzunar, la un preț de doar un euro. Doritorii trebuiau doar să completeze un chestionar.

"Accesez linkul și completez toți pașii care erau acolo. Trebuia să dai tag la trei prieteni, să pui un hashtag cu Wizzair și după care să distribui postarea cu linkul dat. După asta pui datele de la card și achiți suma de un euro care era", a spus prin telefon una dintre victime.

Însă, atunci cînd a încercat să finalizeze tranzacția, tînărul a fost anunțat că a căzut pradă unei escrocherii.



"Peste un timp mă sună un reprezentant de la bancă și mă anunță că noi vă blocăm cardul pentru că ați participat la o tombolă dubioasă și că pentru a nu-mi fi sustrași banii ei au blocat cardul", a spus prin telefon una dintre victime.

În astfel de situații, unele bănci au o listă a site-urilor dubioase, iar tranzacțiile de pe aceste pagini sînt blocate automat. Doar în aceste zile, o bancă a stopat aproximativ 800 de astfel de plăţi, fapt care a împiedicat furturile.

"Banca a întreprins acțiuni și a identificat imediat acești comercianți și i-a blocat. Drept urmare la această acțiune mijloace financiare nu au fost sustrase din contul clienților. Cardul fiind blocat nu s-a reușit extragerea mijloacelor financiare", a spus Elena Gligor, reprezentant al unei bănci.

Reprezentanții băncilor îşi atenționează clienţii să verifice veridicitatea paginilor online înainte de a efectua plăți.

"Clienții trebuie să abordeze cu precauție aceste campanii promoționale de gen reduceri exagerate, să verifice veridicitatea site-urilor. La începutul site-ului trebuie să fie neapărat https, aceasta atestă certificatul înalt de securitate a comerciantului", a spus Elena Gligor, reprezentant al unei bănci.

Deocamdată, poliția nu a primit nicio plîngere în acest caz. În luna noiembrie a anului trecut a mai avut loc o astfel de escrocherie. Atunci, la fel, pe rețelele de socializare au apărut mai multe site-uri fantomă ale aceleiași companii, care propuneau bilete exagerat de ieftine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?