X 

Eșanu: "Calitatea serviciilor medicale nu depinde de faptul în subordinea cui se află spitalele"

16 dec. 2022,, 11:00   Societate
2247 0

Fostul secretar de Stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a declarat că de mai bine de 15 ani aude sau chiar a participat la discuții despre transferul spitalelor raionale în subordinea Ministerului Sănătății, relatează eNews.

"Și cred că discuțiile vor continua încă mulți ani, pentru că practic pot garanta că în anul alegerilor locale generale, subordinea nu se va schimba. Iar șansele ca guvernele următoare să nu urmeze instinctul de a centraliza totul sau să-și dea seama că calitatea serviciilor medicale depinde puțin, sau poate chiar deloc, de faptul dacă spitalele se află în subordinea Ministerului Sănătății sau a autorităților raionale, sînt destul de iluzorii", a subliniat el.

Nicolae Eșanu a precizat că nu este expert în acest domeniu și nu vrea să vorbească despre "care dintre opțiuni este mai bună" și, de asemenea, nu spune că nu trebuie schimbată subordinea.

"Dar, pe de altă parte, pot afirma cu fermitate că atît timp cît politica în domeniul sănătății este dezvoltată și promovată de oameni care prezintă problema subordonării spitalelor ca fiind o decizie importantă a reformei sistemului sănătății, șansele de a primi servicii medicale decente sînt practic zero", a conchis el.

0
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий