Erori medicale sau despre cum sîntem tratați de un sistem „beat”

5 oct. 2019,, 15:00   Societate
5229 0

Cu toții am avut de a face cu medici care ne-au ajutat, iar articolul de mai jos nu are drept scop discreditarea sistemului medical, ci doar se vrea previnirea cazurilor de malpraxis în rîndul medicilor, care, din păcate, nu-și fac onest meseria.

Ieri, la adresa redacției noastre a venit un mesaj de la un cititor al portalului Noi.md de știri care ne-a dezvăluit detalii din experiența trăită la Policlinica Oncologică din Chișinău, unde a ajuns fiind trimis de medicul de familie.

Potrivit cititorului, ajuns la Policlinica oncologică, a avut șocul să constate că medicul care urma să îl consulte era aghezmuit.

”Grav este că domnul Iurie Petrache nu era în stare nici măcar să deschidă rezultatele analizelor din calculator și să le interpreteze. Cu groază mă gîndesc că analizele colectate de el în acea zi ar putea fi încurcate, iar pacienți sănătoți să primească din cauza ”alcoolului„ o diagnoză greșită”, scrie cititorul.

Potrivit acestuia, medicul a mai fost observat aghezmuit la locul de muncă. Potrivit pacientului, administrația policlinicii s-a autosesizat în acest caz și urmează să ia atitudine.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?