COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Eroismul lui Ștefan cel Mare, lăudat de moldoveni și astăzi (VIDEO)

Eroismul lui Ștefan cel Mare, lăudat de moldoveni și astăzi (VIDEO)

Astăzi, cînd Republica Moldova îl comemorează pe Ștefan Cel Mare, la monumentul domnitorului din centrul capitalei au fost depuse flori.

Printre cei care i-au adus un omagiu este și consilierul prezidențial în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popoivic, pentru care Ștefan cel Mare este un simbol demn de urmat de întreg poporul moldovenesc.

„Ștefan cel Mare este cel care a readus liniștea în Moldova istorică după o perioadă de haos. Este domnitorul care a devenit im simbol al moldovenilor, al statalității moldovenești, un simbol care este dem de urmat și de politicienii contemporani”, a declarat Popovici.


Și deputatul socialist, Nicolae Pascaru a venit cu un mesaj în această zi importantă pentru întreaga țară.

„Ștefane Măria -Ta, Moldova e păstrată datorită moldovenilor din Republica Moldova. Ceilalți moldoveni s-au românizat, nu toți din ei păstrează memoria neamului moldovenesc. Au altă capitală, altă limbă și alți strămoși și eroi decît moldoveni. Moldovenii au stat la baza Țării și au slăvit Gloria Moldovei noastre”, spune deputatul PSRM, Nicolae Pascaru.

Cu flori și vorbe bune au venit și tinerii Mișcării „Urmașii lui Ștefan” alături de președintele acesteia, Dumitru Roibu.

„Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai buni demnitari pe care i-a avut țara noastră, pentru că de el s-a temut și cel mai puternic dușman al țări la acel moment. Tinerii și nu doar ei trebuie să conștientizeze importanța acestei figuri politice pentru țara noastră, iar noi să fim în căutarea unui asemenea om, care să ne repreznte cu demnitate și să apere țara și de care noi ne-am mîndri foarte mult”, a menționat președintele Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu.

După o domnie îndelungată de 47 de ani - neobişnuită pentru acele vremuri - Ștefan cel Mare se stinge din viață la 2 iulie 1504.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load