COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6907
Coronavirus stiri: 7678

Enoriașii s-au săturat să poarte măști în biserici

25 sep. 11:00   Societate
2120 1

O soluție există, dar dorință de a se conforma acesteia - nu există. Enoriașii spun că s-au săturat de epidemie și nu vor să poarte măști în biserici și mănăstiri.

La 1 octombrie, va intra în vigoare hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. În ea sînt prevăzute și măsuri preventive pentru organizarea serviciilor divine, transmite Noi.md.

"Nu există nici un fel de covid. Eu nu port mască și nu mi s-a întîmplat nimic, nici naiba nu mă ia", spun enoriașii.

"Vă spun sincer, oamenii nu vor face așa cum vor autoritățile. Deoarece oamenii nu au încredere în vaccinuri, nu cred în pandemie și că masca protejează. Sînt bani aruncați în vînt", spun oamenii.

Conform deciziei CNESP, dacă vremea va permite, activităților religioase trebuie organizate afară. Se admite în interiorul lăcaşurilor de cult a unui număr limitat de persoane, cu respectarea distanței de cel puțin patru metri între enoriași și purtarea unei măști care să acopere nasul și gura.


Preotul va face binecuvîntarea la o distanță de cel puțin un metru și la fiecare patru ore, se recomandă dezinfectează scaunele și obiectele de cult. De asemenea, mîinile vor trebui dezinfectate regulat. Se interzice sărutarea icoanelor în biserică, precum și consumul de produse alimentare în incinta lăcașului.

În centru și în biserica Teodora de la Sihla, noi respectam aceste masuri de un an. Aceste norme nu sînt noi pentru noi", a spus preotul Ioan Ciuntu.

Mitropolia Moldovei și Basarabiei nu au emis încă o poziție oficială cu privire la noile măsuri menite să limiteze răspîndirea COVID-19. Potrivit deciziei Comisiei, cetățenii care încalcă restricțiile riscă o amendă de pînă la cinci mii de lei. În ceea ce privesc companiile, acestea pot primi o amendă de pînă la 35 de mii de lei.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽