TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Emil Loteanu și Robert de Niro – doi titani ai cinematografiei mondiale

În 1987, la Moscova avea loc al XV-lea Festival Internațional de Film.

Se adunaseră somități ale cinematografiei, printre care Federico Fellini, Marcello Mastroiani, Giulietta Mazzina, Gerard Depardieu, Robert De Niro etc.

La Festival era prezent și regizorul moldovean Emil Loteanu, care către 1987 deja era un nume în cinematografia mondială, avînd la activ pelicule precum „Lăutarii”, „O șatră urcă la cer”, „Gingaşa şi tandra mea fiara”, „Ana Pavlova” etc.

Renumitul regizor american Martin Scorsese a fost unul dintre producătorii peliculei lui Loteanu „Ana Pavlova” și chiar a intrerpretat un rol episodic în film. În același film renumitul actor de la Hollywood James Fox a interpretat unul dintre rolurile centrale. Robert De Niro și Jack Nicholson au visat să ajungă în filmele lui Loteanu, dar conducerea Comitetului de Stat al Cinematografiei URSS nu a admis acest lucru.

În cadrul Festivalului Emil Loteanu s-a întîlnit cu celebrul actor Robert De Niro, care era și președintele juriului forului cinematografic. Ambii erau la Moscova cu feciorii. Această întîlnire a fost imortalizată pe fotografia unde Emil Loteanu și Robert De Niro apar împreună cu feciorii, la Moscova, în Piața Roșie. Fotografia realizată de Vitalie Negru a fost plasată pe Facebook de Sergiu Ungureanu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load