Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Elevii vor susține examene conform unui program nou

29 noi. 2022,, 10:21   Societate
10452 0

Comisia Națională de Examene a aprobat noile Programe de examen pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului, elaborate în contextul modernizării Curriculumului Național la disciplinele școlare, transmite replicamedia.

Programele de examen sînt documente normative complementare Regulamentului cu privire la examenele naționale de absolvire a gimnaziului și vizează modalitatea de evaluare a candidaților la disciplina de examen, fiind destinate autorilor de teste, profesorilor, elevilor, conducătorilor instituțiilor de învățămînt și tuturor factorilor interesați.

Anterior aprobării și publicării Programele de examen au fost supuse consultărilor publice fiind publicatepe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și solicitate avize de la organele locale de specialitate în domeniul învățămîntului, de la instituțiile de învățămînt general și de la alți reprezentanți ai mediului academic.

Programele aprobate pot fi accesate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (https://ance.gov.md/), la rubrica Documente normative, sub-meniul Programe de examene.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că în sesiunea de examene 2023, doar examenul național de absolvire a gimnaziului la Istoria și istoria universală va fi elaborat conform noii programe. Programele de examen la celelalte discipline de examen urmînd a fi aplicate începînd cu sesiunea de examene 2024.

4
0
2
4
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий