TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Elevii, trimiși ”forțat” în vacanță din 9 martie (DOC)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a hotărît prelungirea vacanței de primăvară în învățămîntul primar, gimnazial, și liceal (05-08 martie) cu 7 zile, pentru perioada 09-15 martie 2021. Decizia a fost anunțată pe 3 martie, în scopul prevenirii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional.

Recuperarea orelor se va efectua cu prezența fizică a elevilor conform unui grafic individual stabilit de administrația fiecărei instituții de învățămînt.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățămînt publice și private cu privire la stabilirea, în perioada vacanței de primăvară (05-15 martie), a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie în instituția de învățămînt va fi realizată munca la distanță.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă ca diriginții de clasă în parteneriat cu familiile elevilor să monitorizeze locul aflării copiilor pe parcursul vacanței de primăvară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load