X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1410

Elevii dintr-un sat au organizat un tîrg. Ce vor face cu banii adunați

20 mai. 10:15   Societate
2231 0

Mai mulți elevi de la școala-grădiniță din satul Mereni, Anenii Noi, au participat la un tîrg de caritate pentru a strînge banii necesari pentru reparația tavanului instituției, care s-a prăbușit acum doi ani chiar în timpul orelor.

Tîrgul de caritate de la școala-grădiniță din satul Mereni a adunat zeci de elevi și părinți. Cei mici au dat și ei o mînă de ajutor la pregătirea bucatelor.

„Avem sarmale și brioșe, biscuiți, sucuri, jeleuri, popcorn, diverse dulciuri. Le-am pregătit toți împreună, cu mama, unii au adus și de la magazin, au cumpărat, toți cu ce au putut. Unii oameni ne dau așa pentru a strînge bani pentru pod, nu cumpără. Sperăm să strîngem destui bani ca să învețe alți copii”.

„Am pregătit pentru tîrg brioșe și compot. Trebuie să facem etajul doi la Școala Primară”.

După incidentul din 2022, cînd tavanul școlii s-a prăbușit, o parte dintre elevi au fost transferați la liceul din localitate, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.


„Vara asta urmează să reparăm tot tavanul de la etajul doi, ca să putem la 1 septembrie să aducem copiii acasă. Jumătate dintre ei merg la liceul teoretic din localitate, dar vin și se alimentează la noi pe ploaie, pe vînt, pe viscol”, a explicat directoarea Școlii Primare din Mereni, Rodica Vlas.

Timp de doi ani de la incident, administrația școlii a reușit să adune 2,5 milioane de lei, bani oferiți de Primărie, Consiliul Raional, săteni și de la un donator din diasporă.

Amintim că, la 31 octombrie 2022 tavanul școlii a căzut peste elevii din clasa întîi. De atunci etajul doi a fost închis.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?