Criza energetică stiri: 488
Biden - Putin stiri: 145

Elevii din Chişinău, Bălţi şi Găgăuzia au revenit la ore

8 noi. 2021,, 12:45   Societate
2119 0

Peste 120 de mii de elevi din municipiile Chişinău, Bălţi şi din autonomia găgăuză au revenit astăzi în sălile de clasă. Pentru ei, vacanţa a fost prelungită cu o săptămînă din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, orele vor fi recuperate pînă la sfîrşitul anului de studii. Elevii vor veni la şcoală şi în zilele de sîmbătă, după un grafic aprobat de directorii de instituţii.

La Chişinău şi Bălţi, situaţia epidemiologică se menţine gravă. În spitalele din Capitală se tratează de COVID 351 de oameni, iar la cele din Bălţi 448 de bolnavi, care sînt aduşi din mai multe raioane din nordul ţării. În schimb, în autonomia găgăuză, numărul de infectări a scăzut. Duminică, nouă oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19. La începutul anului şcolar, autorităţile au cerut ca angajaţii instituţiilor de învăţămînt să se vaccineze anti-COVID, pentru a putea fi asigurat procesul de studii în format clasic. Ulterior, din cauza numărului mare de îmbolnăviri, colegiile, şcolile profesionale şi universităţile au revenit la orele online.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X