Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1128

Elevi din Republica Moldova au luat locul III la un concurs internațional de inginerie

16 mai. 22:30   Societate
3130 0

Echipa Republicii Moldova a obținut locul trei și un premiu special în cadrul Concursului internațional de științe și inginerie „Regeneron ISEF”, desfășurat în format hibrid, în perioada 7 – 13 mai, la Atlanta (SUA), transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Este vorba de Cosmin Ciorbă, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, și Andrei Copaci, elev la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, autori ai proiectului „Autonomous Base Station for Drones”, care au obținut locul trei la categoria Robotică și Mașini Inteligente (Robotics and Intelligent Machines), precum și un premiu special din partea Societății de Educație Științifică a Tinerilor din Shanghai (Shanghai Youth Science Education Society, China).

La сoncurs au participat 1748 de elevi din 63 de țări, care au prezentat 1410 proiecte, înscrise la cele 21 de categorii tematice. Republica Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor.

Participarea la acest concurs a fost posibilă cu suportul financiar al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale şi comunicaţiei, cu susținerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав