Elevi din Moldova vor participa la un concurs de robotică

9 noi. 2019,, 15:31   Societate
2775 0

176 de copii din toată țara se vor întruni mâine, 10 noiembrie, în Capitală pentru a afla cine este cel mai bun în robotică.

Competiția Națională de Robotică „SumoBot Challenge Moldova” va aduna 88 de echipe, formate din 2 participanți, pentru a se duela în ring cu roboții săi, transmite Știri.md.

Principala misiune a dispozitivelor în „SumoBot Challenge Moldova” este de a scoate adversarii din ringul de Joc. Potrivit regulamentului, robotul Sumo trebuie să se încadreze în parametrii de 15×15 cm, iar în luptă nu are voie să utilizeze mai mult de 4 motoare.

Performanțele și eforturile participanților vor fi recompensate în cadrul Ceremoniei de Premiere, preconizată pentru ora 16:40. La finalul competiției, copiii care se vor clasa pe locurile I, II și III vor merge acasă cu trofee, iar ceilalți articipanți vor primi certificate de participare.

SumoBot este un concurs care motivează, încurajează și susține copiii pasionați de robotică și tehnologii să dezvolte abilități inginerești, necesare pentru proiectarea, construirea și programarea roboților.


Competiția este populară la nivel internațional și este considerată unul dintre cele mai bune modele de „competition based learning” (învățare bazată pe competiție).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?