Criza energetică stiri: 796
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Egiptul, interesat în produsele moldovenești

19 mai. 22:00   Societate
1465

Au fost identificate principalele categorii de produse care prezintă interes pe piața egipteană: porumb, grîu, semințe de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, fructe în stare proaspătă, etc, informează Noi.md cu referire la agromedia.md.

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a avut o întrevedere online cu colegii de la CCI Cairo (Egipt). În cadrul întîlnirii, au fost abordate subiecte privind situația economică regională în corelație cu tensiunile din regiune; interesele pe care le are Republica Moldova față de piața economică din Egipt și vice-versa; etc. În acest context, președintele CCI a RM Sergiu Harea, a invitat colegii de la CCI Cairo la cel mai important eveniment al businessului autohton, “Gala Businessului Moldovenesc”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în data de 16 iunie a.c.

Părțile au convenit să semneze un Memorandum de Înțelegere între cele două instituții camerale.

Potrivit lui Sergiu Harea: Acest Memorandum are ca scop stabilirea unui cadru practic pentru dezvoltarea relațiilor de afaceri și stabilirea procedurilor de cooperare, care pot contribui la punerea în aplicare a obiectivelor economice reciproce. Am convenit să organizăm expoziții și forumuri pentru o mai bună cunoaștere a antreprenorilor, să promovăm produsele/serviciile, ceea ce va duce la creșterea comerțului dintre statele noastre.

Conducerea CCI Cairo a salutat invitația colegilor din Republica Moldova la marele eveniment din această vară, menționînd că sînt interesați de o cooperare fructuoasă cu țara noastră.

Notă: Volumul comerțului exterior (fără a se ține cont de activitatea comercială a agenților economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Egipt în anul 2021 a înregistrat suma de 13 916.28 mii USD și a înregistrat o creștere cu 48.8% față de a. 2020.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав