X 

Economii pentru locatarii unor blocuri, asigurați cu sistem orizontal de distribuție a agentului termic

31 mar. 20:00   Societate
4385 0

Locatarii blocurilor din strada Nicolae Milescu Spătaru 21/3, 21/4 și Calea Ieșilor 51/5, din municipiul Chișinău, în sezonul de încălzire 2022-2023, au realizat economii medii per bloc, de pînă la 22%.

Cifra este la plata facturii pentru energia termică consumată și de cca 24% - pentru apa caldă, datorită reconstrucției sistemului intern de distribuție a agentului termic din vertical în orizontal, realizată la începutul acestui sezon de încălzire, anunță Noi.md

Noul sistem oferă proprietarilor de apartamente posibilitatea de a conecta, deconecta sistemul de încălzire, cît și regla nivelul temperaturii aerului în apartamente, în mod individual, în funcție de necesitate. Fiecare apartament dispune de contor care înregistrează consumul propriu de energie termică, în baza căruia este emisă factura.

Pe lîngă asigurarea confortului termic indiferent de poziționarea apartamentului și îmbunătățirea eficienței energetice a procesului de încălzire a acestuia, datorită noilor sisteme de distribuție a agentului termic, consumatorii din blocurile locative respective beneficiază și de alimentare centralizată cu apă caldă menajeră, serviciu care a fost indisponibil în aceste blocuri mai mult de 20 de ani.

O bună parte din blocurile multietajate din Chișinău sînt considerate cu performanță energetică redusă, iar soluția distribuției pe orizontală a agentului termic oferă locatarilor beneficii semnificative precum - confort termic și reduceri la plata facturilor pentru căldură și apă caldă menajeră, contribuind la creșterea eficienței energetice în sectorul de locuințe din or. Chișinău.


Consumatorii își vor diminua valoarea facturilor și mai mult dacă vor efectua termoizolarea pereților exteriori, a podelelor, tavanelor, dar și schimbarea geamurilor și a ușilor ineficiente energetic. În așa mod se va micșora consumul de energie termică și se va diminua valoarea facturilor.

În prezent, în orașul Chișinău, 64 de blocuri locative dispun de sistem orizontal de distribuție a agentului termic, dintre care 24 sînt blocuri locative vechi.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий