COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7869

Ecologiștii implică studenții într-o expediție pentru studierea problemelor Nistrului

24 aug. 2021,, 11:15   Societate
1556 0

Ca parte a măsurilor de consolidare a încrederii în rîndul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, Asociația Internațională „Eco-TIRAS” a organizat trei etape ale expediției „Nistru 2021”.

Prima expediție Camenca - Popenchi a avut loc în perioada 9-14, în cadrul Programului de măsuri pentru consolidarea încrederii (PNUD, Moldova), realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

În perioada 16 - 21 august, a avut loc a doua expediție Nimereuca - Saharna, cu sprijinul Biroul elvețian pentru dezvoltare și cooperare/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene în Moldova.

A treia expediție, Naslavcea - Soroca, a început pe 23 august. Scopul său este de a evalua și demonstra impactul hidroenergiei asupra Nistrului și gradului de poluare al Nistrului, inclusiv cu deșeuri și consecințele poluării secundare. Această expediție este sprijinită de proiectul BSB963 al Programului UE pentru Marea Neagră.

„Expediția este un element important al „Eco-Tiras”, deoarece această activitate educațională are ca scop informarea oamenilor despre cum este Nistru.


În fiecare an, în iulie-august, desfășurăm expediții, în care includem studenți, profesori universitari, învățători, organizații neguvernamentale, jurnaliști, astfel încît să existe mai multe informații calificate despre Nistru. Întrucît Nistrul se confruntă cu multe probleme, dorim sprijinul societății pentru a rezolva împreună aceste probleme”, a declarat Ilia Trombițchi, director al Asociației Internaționale Ecologice a Păstrătorilor Rîului Nistru „Eco-Tiras”.

Șeful expediției este Nicolae Vizitiu, director al Stației pentru Tinerii Turiști din Tiraspol. Liderul științific al expediției este Igor Șubernețchi, cercetător științific superior al Academiei de Științe din Moldova.

Tradițional, în mod gratuit, în expediția „Eco-Tiras” sînt implicați studenți, liceeni, profesori universitari, activiști ai ONG-urilor, autorități locale, cadre universitare și jurnaliști care au depus cererea de participare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X