Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 953

Echipe medicale internaționale vor acorda asistență refugiaților din Moldova

18 mar. 12:33   Societate
2118

Echipe medicale internaționale din Spania, Israel, Italia, Olanda, Franța, Marea Britanie și Elveția au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în contextul crizei refugiaților.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipele au fost repartizate la punctele de trecere a frontierei de stat și în centrele de plasament temporar pentru refugiați. Activitatea acestora este coordonată de Ministerul Sănătății în comun cu Organizația Mondială a Sănătății.

De la declararea stării de urgență și pînă în prezent, echipe medicale din instituțiile medico-sanitare publice naționale oferă asistență refugiaților la punctele de trecere a frontierei și în cadrul centrelor de plasament. Odată cu venirea în țară a echipelor internaționale o parte din personalul medical va fi înlocuit.

De la începutul războiului în Ucraina, la instituțiile medico-sanitare spitalicești publice s-au adresat peste 1 200 de refugiați, dintre care peste 400 au fost spitalizați, majoritatea fiind copii. Totodată, personalul din instituțiile de asistență medicală primară a consultat 1 491 de refugiați.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав