Ecaterina Obadă a cîștigat ”aurul” și ”bronzul” la Campionatul Mondial de Lupte Medievale (FOTO)

Ecaterina Obadă a cîștigat ”aurul” și ”bronzul” la Campionatul Mondial de Lupte Medievale (FOTO)

Ecaterina Obadă din Republica Moldova, reprezentanta clubului Spada Moldovei, a cîștigat medaliile de aur și bronz la Campionatul Mondial de Lupte Medievale ”World Championship IMCF” 2019, care a avut loc pentru prima dată în istorie în Ucraina în perioada 16-19 mai în complexul istoric ”Kievskaia Rusi” (regiunea Kiev, raionul Obuhov, satul Kopaceov).


Ecaterina Obadă din Moldova a evoluat excelent în cadrul turneului, cîștigând "aurul" la nominalizarea "Scut-Spadă" și "bronzul" la nominalizarea "Helebarda", transmite Noi.md.


La Campionatul Mondial de Lupte Medievale "World Championship IMCF» 2019 au participat mai mult de 600 de sportivi din mai mult de 40 de țări.


Cel mai mare Campionat mondial de lupte medievale a fost vizitat de peste 28 de mii de oaspeți. Campionatul Mondial IMCF 2019 de lupta medievale a avut loc în cadrul Festivalului de lupte medievale.


Spectatorii au următit lupte incitante și spectaculoase, unde cei mai buni războinici s-au luptat pentru titlul de campion mondial. Programul concursului a inclus confruntări pentru bărbați, femei, individuale, de echipă. Toți luptătorii erau îmbrăcați în costume medievale și se luptau cu săbii făcute după modelele istorice.


Clubul Spada Moldovei se ocupă cu bătălii medievale de contact, reconstrucție istorică și promovează "sabia pentru copii" pe teritoriul Republicii Moldova din 2012.


Mîndria clubului este prima campioană mondială la nominalizarea ”Helebarda Feminină" - Ecaterina Obadă.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load