COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

E timpul să-i apărăm! Zeci de oameni au protestat în fața Primăriei Chișinău (VIDEO)

E timpul să-i apărăm! Zeci de oameni au protestat în fața Primăriei Chișinău (VIDEO)

Mai mulți oameni au venit în această dimineață și au scandat în fața Primăriei Chișinău în apărarea cîinilor vagabonzi.

Protestatarii sînt de părere că ,,în oraș continuă fărădelegile contra animalelor fără stăpîn”.

,,Animalele au dreptul la viață; Spune nu cruzimii; Avem nevoie de schimbări umane; E timpul să oprim această cruzime”, sînt cîteva dintre mesajele scrise pe pancartele cu care au venit oamenii în fața municipalității.


În luna septembrie a anului 2018, autoritățile municipale au deschis un centru pentru cîinii maidanezi. Pentru acest centru a fost alocat 1 milion de lei. Este vorba despre un cabinet în care autoritățile spun că cîinii sînt sterilizați și eutanasiați. După intervenția chirurgicală, animalele sînt lăsate din nou în stradă. Autoritățile cred că în felul acesta vor reduce numărul cîinilor vagabonzi.

,,Centrul de sterilizare - așa este numit de cîteva luni, dar nu corespunde denumirii sale. În realitate, acest centru a rămas să fie Necropola de mai demult, nimic nu s-a schimbat. Este locul unde se aduc nu numai cadavrele de animale, dar și animale vii, prinse cu bestialitate și aduse la moarte. Animalele sînt prinse cu un clește, fără nici o milă, mulți stăpîni nu-și pot găsi patrupezii dispăruți din ogradă. Nu există nici un control, date exacte, numere sau alte informații privind dispariția cîinilor”, este opinia grupului de protecție a animalelor care au protestat în fața Primăriei în această dimineață.

Oamenii prezenți la protest spun că regulamentul nou care a fost propus de cîteva ori de către ei, din nou a fost amînat .

,,Autoritățile încercă să ne ducă de nas cu sterilizarea animaleleor fără stăpîn (circa a 140 de animale ) care mai apoi sînt prinși în clește și duse la moarte. Spălare de bani”, au mai adăugat protestatarii.

Cerințele grupului de protecție a animalelor:

1. Adoptarea și publicarea proiectului de hotarîre a metodelor necesare privind animalele fara stăpîn
2. Сhemarea Consiliului Municipal și propunerea proiectului de regulament a animalelor pe ordinea de zi pentru votare
3. Introducerea unui control public asupra activității serviciilor de întreținere și capturare a animalelor, organizațiilor obștești și voluntarilor
4. Posibilitatea voluntarilor de a vizita zilnic centrul de sterilizare și de a oferi ajutor necesar privind îngrijirea animalelor
5. Interzicerea de a captura animalele sterilizate care nu prezintă nici un pericol și au cercel la ureche. În cazul cînd cîinele este agresiv, să se implice împreună cu organizațiile de protecție a animalelor și cu specialiștii în domeniu.
6. La Centru de Sterilizare să fie introdus un control strict : a) registru și o copie în care vor fi introduse date referitoare la ziua, locul, numărul indicat pe cercel, vaccinarea, sterilizarea, inclusiv și ce a urmat să fie după sterilizare: adoptat, dus la azil etc. Obligatoriu adresa și o poză a animalului sterilizat. Deplasarea serviciilor să se efectueze doar la cerere în scris. Cererea să fie prezentată de către lucrătorii sosiți la fața locului.
7. Pe pagina Primăriei să fie indicată adresa la care vor avea loc deplasările cu 3 zile înainte.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load