X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

e-Dosar Judiciar, extins în alte sedii ale instanțelor de judecată

28 iun. 2023,, 13:30   Societate
2493 0

Pilotarea sistemului e-Dosar Judiciar urmează să fie extinsă în alte nouă sedii ale instanțelor de judecată. O decizie în acest sens a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca urmare a unui demers al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

Prin urmare, e-dosar judiciar urmează să fie aplicat la următoarele instanțe: Edineț (sediile Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni), Bălți (sediile Bălți, Fălești, Sîngerei), Ungheni, Strășeni (sediile Strășeni, Călărași), Soroca (sediile Soroca, Florești), Cahul (sediile Cahul, Cantemir, Taraclia) și Cimișlia (sediile Cimișlia, Leova).

Potrivit autorităților, implementarea e-Dosar are ca scop modernizarea și optimizarea sistemului judiciar prin digitalizarea și automatizarea procesului de gestionare a dosarelor judiciare, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.

Printre beneficiile enumerate se regăsesc:

  • accesul rapid și comprehensibil la informațiile distinctive pentru a lua decizii într-un mod mai prompt și precis;
  • monitorizarea în timp real a progresului dosarelor și asigurarea accesul facil la informațiile procesuale pentru toți participanții la procesul judiciar, asigurînd o transparență sporită în actul de justiție;
  • eliminarea necesității utilizării hîrtiei și a resurselor fizice necesare pentru gestionarea dosarelor judiciare, fapt ce duce la o economie semnificativă de resurse financiare pentru instanțe și pentru cetățeni.
6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?