X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

E doar un exercițiu tactic: Incendii multiple la Parlament

18 noi. 2022,, 15:57   Societate
2432 0

Astăzi, 18 noiembrie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat desfășoară în clădirea Parlamentului Republicii Moldova un exercițiu tactic comun.

Scopul aplicațiilor ține de diminuarea riscurilor situațiilor de urgență și excepționale la obiectivele de importanță strategică, dar și ridicarea nivelului de pregătire și cooperare a autorităților responsabile de siguranța și securitatea acestora.

Exercițiul este desfășurat în timp real și face parte dintr-un șir de activități planificate, care are menirea de a-i ajuta pe oameni să reacționeze corect într-o situație de risc și să-i sensibilizeze într-o eventuală situație excepțională. Potrivit scenariului, în incinta Parlamentului s-au produs incendii multiple, astfel a fost nevoie de intervenția echipelor specializate pentru evacuarea persoanelor, dar și efectuarea lucrărilor de localizare și lichidare a focarelor.

La fața locului conform apelului sporit de intervenție au fost implicate mai multe unități de tehnică ale IGSU cu efectiv de trupă și comandă, dar și responsabili din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Obiectivele exercițiului țin de dezvoltarea interacțiunii eficiente în situații de urgență și excepționale a tuturor entităților responsabile de siguranță și securitate, dar și coordonarea, comunicarea și conlucrarea între subdiviziunile responsabile. Mai mult, o importanță majoră a fost trasată asupra instruirii și perfecționării capacităților persoanelor de reacționare corectă și sigură într-o situație de risc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий