X 
Cazul Șor stiri: 594

După șirul de zboruri anulate, autoritățile anunță cînd vor veni companiile low-cost în Moldova

15 iun. 12:10   Societate
5649 0

Autoritățile nu știu cînd va fi soluționată criza curselor aeriene de la Aeroportul Chișinău. Potrivit ministrului Infrastructurii, Lilia Dabija, se discută cu mai mulți operatori pentru ca pasagerii să beneficieze de prețuri competitive și curse spre mai multe destinații.

„Am vorbit despre revizuirea tarifelor aeroportuare. Colegii de la aeroport au aprobat și un plan de dezvoltare, astfel încît serviciile să fie competitive”, a declarat Dabija.

Directorul adjunct de al Autorității Aeronautice Civile, Victor Neaga, susține că în prezent sînt perturbate cursele aeriene urmare a plecării operatorului low-cost, dar și a suspendării zborurilor de către Air Moldova, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Nu este posibil ca în două – trei luni să aduci operatori aerieni. Chișinăul pînă nu de mult era printre cele mai scumpe aeroporturi din regiune or, acum prin reducerea costului serviciului de handling încercăm să atragem mai mulți operatori”, a punctat Neaga.

Constantin Vozian, administratorul interimar al Aeroportului Chișinău, declara anterior că administrația aeroportului discută cu așa companii precum Wizz Air, Easy Jet și Ryanair. „Asta nu înseamnă că vom primi acceptul imediat. Purtăm discuții”.


În prezent, taxele de la Aeroportul Chișinău per pasager se ridică la 25 de euro, care include și taxa de 9 euro, care a fost mărul discordiei și condiția companiilor low-cost ca să vină în Republica Moldova.

Taxele aeroportuare mari împiedică operatorii low-cost din UE să vină în Republica Moldova. Or, în țările vecine operatorii low-cost operează curse spre diferite destinații la prețuri care variază între 15 – 30 de euro. RyanAir a avut mai multe tentative de a veni în Republica Moldova, dar a refuzat din cauza taxelor mari.

5
1
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?