X 
Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

După perchezițiile de amploare, AIPA vine cu un comentariu

25 ian. 14:05   Societate
1510 0

Într-un comentariu emis presei, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură condamnă vehement actele de corupție în care au fost implicați angajații instituției.

”AIPA informează că la data de 24.01.2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat verificări pe marginea unor dosare, unde sunt vizați 5 angajați AIPA.

S-au efectuat controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălti și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției. Menționăm că din informația oferită de către CNA, un singur angajat al AIPA a fost reținut.

În urma acestor verificări, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare”, se arată în nota emisă presei.

Totodată, AIPA precizează faptul că în perioada 2021-2023, AIPA a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sunt alocate anual conform Legii Bugetului.


Prin urmare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură reiterează faptul că acordă tot suportul și colaborează cu organele abilitate de stat, ce vizează investigarea dosarelor, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

”Astfel, AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33”, se arată în nota emisă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?