COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

După o perioadă în care moldovenii au muncit de acasă, kinetoterapeuţii, la mare căutare

După o perioadă în care moldovenii au muncit de acasă, kinetoterapeuţii, la mare căutare

După o lungă perioadă în care au muncit de acasă, mulţi moldoveni au dureri de spate şi picioare. O spun kinetoterapeuţii care au acum pînă la 10 clienţi pe zi şi programări pentru cîteva săptămîni.

Igor Cambur este kinetoterapeut de mai bine de şapte ani şi este foarte solicitat în această perioadă.

''Cauzele durerilor de spate sînt diverse, una şi cea mai principală este inactivitatea fizică care a fost restrînsă în perioada pandemiei. Şi poziţiile statice îndelungate care pun muşchi noştri într-o pauză îndelungată şi nu permite starea funcţională a corpului să fie aşa cum ar trebui să fie'', a spus kinetoterapeutul Igor Cambur, transmite publika.md.

Sandu Focşa lucrează în domeniul vînzărilor de bilete avia, iar din cauza pandemiei, din luna martie a fost nevoit să lucreze de acasă.

''Faptul că lucrez de acasă şi cea mai mare parte a timpului tot stau acasă şi am şi o poziţie incorectă. Avem dureri în zona gîtului, deoarece la masa nepregătită pentru o perioadă îndelungată de lucru şi a început să mă doară de la o poziţie incorectă'', a menţionat pacientul Sandu Focşa.

Specialiştii spun că o altă cauză a durerilor de spate şi picioare este faptul că nu consumăm o cantitate suficientă de apă.

''O altă cauză ar mai fi problemele gastrointestinale cum ar fi constipația, indigestiţia. Cît de straniu nu ar părea, dar partea sistemului gastrointestinal ar fi partea care alimentează muşchi.Cauza este sedentarismul cu care se confruntă lumea la momentul dat'', a spus kinetoterapeutul Ruslan Beznos.

O procedură la kinetoterapeut costă între 300 şi 400 de lei. Cabinetele de masaj s-au redeschis din 15 mai.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load