Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Divorțul, prin acordul soţilor, va putea fi făcut la notar

15 noi. 2018,, 14:40   Societate
2841

O decizie în acest sens a fost luată de parlamentul astăzi.

Potrivit proiectului, cererea de desfacere a căsătoriei prin acordul soţilor poate fi depusă la orice notar în baza acordului comun al soţilor şi în prezenţa acestora. Cererea de desfacere a căsătoriei se va întocmi în scris, după modelul aprobat de Ministerul Justiţiei.

La momentul înregistrării cererii notarul va acorda soţilor, potrivit prevederilor Codului familiei, un termen de 30 de zile pentru împăcare. Termenul pentru retragerea cererii de desfacere a căsătoriei va putea fi prelungit cu maximum 30 de zile. La expirarea termenului notarul va emite încheierea de desfacere a căsătoriei prin acordul părţilor și în termen de trei zile o va transmite organului de stare civilă teritorial, pentru efectuarea înregistrării actului de stare civilă.

De asemenea, noile reglementări instituie competenţe lărgite ale notarului cu privire la autentificarea înscrisurilor şi legalizarea copiilor de pe înscrisuri.

Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 60 de deputați din cei prezenți la ședință. Acesta va intra în vigoare îndată după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав