X 

După cîștigul obținut la CEDO, antreprenorul Valentin Vizant a dat în judecată Guvernul

9 iun. 14:30   Societate
14454 1

Antreprenorul Valentin Vizant a acționat în instanță Guvernul Republicii Moldova, solicitînd repararea prejudiciului financiar în valoare de 2,2 milioane lei.

Cererea de chemare în judecată a fost înaintată după ce în data de 4 august 2020 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat decizia autorităților din Moldova privind excluderea Partidului Politic „Patria” din campania electorală pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Potrivit deciziei CEDO ,statul nu doar a încălcat drepturile lui constituționale, dar și i-a adus prejudiciul financiar considerabil prin confiscarea surselor financiare ale Partidului „Patria”, inclusiv mijloacele financiare ale lui Valentin Vizant în valoare de 1,7 milioane lei, donate Partidului în condiții legale, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

”Sper că autoritățile vor demonstra o abordare inteligentă, își vor conștientiza responsabilitatea și se vor supune cerințelor legii”, a spus Vizant.

El și-a explicat decizia de a se adresa în instanță și prin necesitatea de a pune capăt practicii autorităților în realizarea la comandă a dosarelor politice.


Pe lîngă prejudiciul material, Vizant a solicitat Guvernului despăgubirea prejudiciului moral în valoare de 500.000 lei.

33
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?