Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Dumitru Alaiba: "Ne-ați făcut cu adevărat mîndri"

19 iun. 17:15   Societate
4076 1

Succesul tinerilor inventatori moldoveni la o competiție din SUA demonstrează că Moldova are tineri talentați, că are un potențial uriaș și că poate și trebuie să devină un centru tehnologic regional.

Despre aceasta a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, comentînd știrea că tinerii inventatori din Moldova, Valeriu Ostalep și Gabriel Toma, au obținut medalia de aur la concursul internațional de invenții Genius din SUA.

În special, au creat un dispozitiv alimentat cu energie solară care extrage apă potabilă din aer.

«Nu exagerez atunci cînd spun că Republica Moldova are un potențial enorm. Și asta o demonstrează încă o dată tinerii noștri talentați. Vorbesc de Gabriel Toma și Valeriu Ostalep, doi tineri inventatori care au obținut medalia de aur la concursul internațional de invenții Genius, din SUA. Mai exact, au creat un aparat care funcționează cu energie solară și extrage apă potabilă din aer. Acești tineri ne demonstrează că Republica Moldova poate și trebuie să devină un hub tehnologic regional. Asta e ceea de ce are nevoie economia noastră. Felicitări, Gabriel și Valeriu! Ne-ați făcut cu adevărat mîndri!», a scris Alaiba în rețeau socială.


3
4
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав