TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dumbrăveanu spune cînd ar putea scădea valul de infectări cu COVID-19

Puterea de răspîndire a noului coronavirus ar putea scădea odată cu venirea verii, însă, în următorul sezon rece, acesta ar putea reveni în forță, afirmp ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ea mai spune că există deja studii credibile, făcute în de specialiști în domeniu, care arată această prognoză, scrie tv8.md.

„El nu va dispărea. Vom avea un răgaz, așa cum ne vorbesc specialiștii, va exista un răgaz de cîteva luni. Dar însăși experții în domeniu menționează că în toamna anului curent el va reapărea. Într-adevăr, se presupune că puterea de răspîndire a acestuia va scădea, începînd cu luna iunie, și despre asta vorbesc deja mai mulți specialiști și sînt niște date bazate pe analize, pe studii, care vorbesc despre acest lucru, dar el nu va dispărea pentru totdeauna, în sezonul rece următor noi ne vom confrunta din nou cu acest virus”, a spus ministra la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Autoritățile din Republica Moldova susțin că apogeul infecțiilor cu COVID-19 în Moldova se așteaptă în următoarele săptămîni din luna aprilie, iar către mijlocul lunii mai, am putea reveni la ritmul obișnuit de viață.

În prezent, numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în țara noastră este de 353.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load