COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu: Pensiile vor fi indexate în termenii stabiliți

Dumbrăveanu: Pensiile vor fi indexate în termenii stabiliți

Guvernul va întreprinde un set de măsuri concrete, pentru a sprijini populația în perioada de criză, provocată de epidemia de COVID-19.

Ministrul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N 4, că programele de ajutor social şi de șomaj vor fi consolidate, iar pensiile şi alocațiile vor fi indexate în termenii stabiliți.

“În buget sînt bani pentru aceasta. Vom mai veni şi cu alte măsuri concrete. Vom consolida programul de ajutor social, cel de şomaj. Avem întreprinderi care s-au închis, care au falimentat. Vom consolida ajutorul de șomaj. Avem măsuri şi pentru cei care revin în țară. Va trebui să-i angajăm în cîmpul muncii”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că, din 1 aprilie 2020, toate pensiile sînt indexate cu 4,83%. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, de indexări vor beneficia, în total, 682 194 de beneficiari. Majorarea este prevăzută pentru toate pensiile stabilite şi recalculate în temeiul Legii privind sistemul public de pensii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load