COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu: "În spitale sînt destule locuri pentru tratarea pacienților cu COVID-19"

Dumbrăveanu: "În spitale sînt destule locuri pentru tratarea pacienților cu COVID-19"

În prezent, în Moldova au fost înregistrate 8 548 de cazuri de coronavirus. De la începutul epidemiei, au fost efectuate aproximativ 57 de mii de teste.

"Agenția Națională de Sănătate Publică mai are în rezervă 55 de mii de teste. Este de ajuns. Sîntem în așteptarea a încă 20.000. Acestea vor fi procurate din mijloacele Fondului Global. Nu există lipsă de medicamente și teste în condițiile actuale ale epidemiei", a declarat șeful Ministerului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite publika.md

Oficialul, de asemenea, a anunțat că, în spitalele din țară sînt destule locuri pentru tratarea pacienților de COVID-19: "Vă atrag atenția că în multe instituții medicale, nu doar de nivel raional, dar și republican, au fost reprofilate unele secții, la necesitate, cu privire la persoanele infectate de coronavirus".


În prezent, 248 de pacienți bolnavi de COVID-19 sînt în stare gravă, 21 dintre aceștia sînt conectați la aparatele de ventilare artificială a plămînilor. În spitale și la domiciliu sînt tratați 3503 de pacienți. Numărul persoanelor tratate a crescut pînă la 4863.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load