COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu: Această pandemie ne-a învățat foarte multe (VIDEO)

Dumbrăveanu: Această pandemie ne-a învățat foarte multe (VIDEO)

Ministra Sănătății admite că pandemia de coronavirus de tip nou ne-a prins nepregătiți. Legislația privind măsurile de protecție a angajaților din sistemul de sănătate are lacune, iar pînă la declanșarea pandemiei de Covid-19, nu exista nici măcar un depozit farmaceutic centralizat, a declarat Viorica Dumbrăveanu la UNInterviu, pentru UNIMEDIA.

Ministra Sănătății a atras atenția asupra faptului că în cadrul normativ cu privire la măsurile de protecție a angajaților din sistemul medical există numeroase lacune, iar pînă la pandemie, protecția nu prezenta o prioritate. „Noi abia acum vorbim despre protecția personalului medical. Dar care sînt măsurile, unde erau acele echipamente de protecție pînă la Covid?”

„Este o lecție dură și această lecție dar trebuie să contribuie esențial pe viitor la protecția personalului medical”, a spus Dumbrăveanu.


Ministra a menționat faptul că specialiștii au prezentat un ordin cu privire la rezervele medicale, aprobat încă în 2011 și care nu a fost niciodată implementat.

Potrivit ei, anume acest ordin prevedea rezervele pe care trebuie să le aibă sistemul medical - echipamente de protecție pentru personal, dispozitive medicale pentru instituțiile medicale. „Un ordin care a fost lucrat în profunzime de specialiști, care a avut costuri, care a determinat clar care erau acele instituții medicale regionale care trebuiau să gestioneze această rezervă medicală”, însă a rămas pe punctul mort.

„Această pandemie ne-a învățat foarte multe”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load