COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu a descris cel mai grav scenariu prin care ar putea trece Moldova

Dumbrăveanu a descris cel mai grav scenariu prin care ar putea trece Moldova

În Republica Moldova ar putea fi înregistrate 700 de decese provocate de coronavirusul de tip nou, în cazul în care va evolua cel mai grav scenariu.

Despre aceasta a declarat minsitra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune, scrie tv8.md.

„Scenariul critic pentru Republica Moldova este atunci cînd vorbim despre înregistrarea a 31 777 de cazuri de COVID-19, despre un număr impunător de persoane care vor fi în stare gravă și despre un număr impunător de 700 de decese, care se prognozează în condițiile date”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.


Ministra a mai spus că numărul cazurilor confirmate de infectare poate fi redus considerabil. „Asta se va întîmpla în cazul în care mergem pe un scenariu mai pozitiv. Medicii vorbesc chiar despre o reducere de zece ori a acestui scenariu critic”, a precizat ministra.

Pînă în prezent, în R. Moldova 1 059 de persoane au fost confirmate la prezența virusului COVID-19, ceea ce înseamnă că urmează a fi aplicat scenariul patru. Scenariul presupune mobilizarea tuturor angajaților medicali în lupta cu pandemia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load