COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 547
Coronavirus stiri: 7940

Drumurile din țară au început a fi pregătite pentru iarnă

6 oct. 2021,, 17:00   Societate
2031 0

În scopul menţinerii stării de viabilitate a reţelei de drumuri, ASD întreprinde măsuri de pregătire a drumurilor şi întreprinderilor rutiere pentru activitate în sezonul de iarnă 2021-2022, transmite Noi.md cu referire la asd.md.

Activităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor sînt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri”, cu care ASD a încheiat contracte de antreprinză.

Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice se preconizează antrenarea a 517 mașini şi utilaje rutiere (autogredere, buldozere, tractoare cu pneuri dotate cu lame, freze de zăpadă, distribuitoare auto, încărcătoare, excavatoare). De asemenea, pentru pregătirea drumurilor pentru exploatarea în condiţii de iarnă se efectuează lucrări de întreținere periodică și curentă a îmbrăcămintei rutiere, sistemelor de evacuare a apelor, terasamentelor și lucrărilor de artă.

În prezent, sînt pregătite peste 23 de mii de tone de material antiderapant, dintre care peste 8 mii de tone de sare tehnică și circa 18 mii de tone de nisip, pentru combaterea lunecuşului pe drumurile publice. Materialul antiderapant se va păstra de către S.A. „Drumuri” în 39 de depozite acoperite. Urmează să fie achiziționate încă 20 de mii de tone de sare tehnică și circa de 70 de mii de tone de nisip/savură.

Pentru monitorizarea şi vizualizarea stării condiţiilor de circulaţie pe timp de iarnă, pe drumurile naționale sînt instalate 32 de camere video, dintre care funcționează 29. Vor fi organizate posturi de remorcare pentru unităţile de transport de tonaj mare, care se confruntă cu dificultăţi la deplasarea de sectoarele de drum dificile cu declivități majore (8 – 10 %).


Posturile vor fi organizate în preajma tronsoanelor:

  • M1 frontiera cu Romania-Leuşeni-Chişinău-Dubăsari-frontiera cu Ucraina, km 36 (s. Cristeşti); R6 Chişinău-Orhei-Bălţi, km 33-34 (s. Peresecina);
  • R1 Chişinău-Ungheni-frontiera cu Romînia, km 79-80 (s. Corneşti); R3 Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca, km 27 (s. Fundul Galbenei);
  • R8 Edineţ-Otaci-fr. cu Ucraina, km 53-55 (or. Otaci); R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-frontiera cu Ucraina, km 19-20 (s. Troiţa Nouă) și altele în caz de necesitate.

Începînd cu luna noiembrie a anului curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, va funcţiona serviciul în regim „Non-stop” al Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X