Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 946

Drumarii, la datorie. Au intervenit luni în zonele Nord și Centru pentru combaterea lunecușului

20 dec. 2021,, 21:35   Societate
1577

Circa 194,5 tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile din țară pe parcursul zilei de 20 decembrie.

Despre aceasta anunță Administrația de Stat a Drumurilor, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Potrivit unui comunicat remis presei, drumarii au intervenit în zonele Nord și Centru, sectoarele Briceni, Ocnița, Drochia, Fălești, Sîngerei, Orhei, Rezina, Telenești, Călărași, Criuleni, Strășeni și Nisporeni, unde dimineață s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar în zona Sud au avut loc lucrări de patrulare.

În procesul tehnologic au fost antrenate: utilaje speciale – 24 (unități); material antiderapant – 194,5 (tone); muncitori rutieri – 4 (persoane).

"În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.


În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117", se arată în comunicat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав