Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Dron: Moldova era lider în ceea ce privește reforma justiției

18 iul. 14:00   Societate
1991 0

La sfîrșitul anilor 90 ai secolului trecut, Moldova era lider printre țările fostei URSS în ceea ce privește reforma justiției.

Despre aceasta a declarat avocatul Ion Dron în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md

"Voi da doar un exemplu. Am fost la o conferință a țărilor CSI cînd încă eram judecător la acea vreme. Era în 1998 sau 1999. Și atunci cînd, vorbind de la tribună, am spus că la noi judecătorul emite mandat de arestare, în timp ce în toate țările CSI procurorii emiteau astfel de mandate, cînd am remarcat că avem posibilitatea de a contesta acțiunile procurorului, atunci mi-au spus: "ascultați, voi ați evoluat și, în general, sînteți departe în ceea ce privește reforma justiției". În timpul pauzei, de mine s-a apropiat Ministrul Justiției din Kîrgîzstan și echipa sa. Am făcut cunoștință, mi-a mulțumit pentru raport și mi-a spus: Aceasta este echipa mea, haideți să facem schimb de date de contact, pentru că noi vrem să începem aceleași reforme în justiție pe care le desfășurați voi". Iar apoi, începînd cu 2000, la noi a avut loc un fel de decădere. Iar acum mergem pe calea bătută, în direcția opusă", a menționat Ion Dron.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав