X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Dron: "De insuccesul reformei justiției sînt vinovați și reprezentanții UE"

18 iul. 2022,, 16:00   Societate
2926 0

De eșecul reformei justiției în Republica Moldova sînt vinovați și reprezentanții Uniunii Europene, care s-au aflat în republică și nu au primit informații din diverse surse.

Această opinie a fost exprimată de avocatul Ion Dron în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md

El a menționat că a discutat cu experți europeni cunoscuți despre motivul pentru care nimic nu progresează în justiție după 7-8 ani de reforme și ei au recunoscut indirect și vina reprezentanților UE în acest sens.

"S-a dovedit că în loc să adune informații de la 15-20 de organizații obștești din Moldova și să prezinte la Bruxelles un raport final privind reforma justiției, reprezentanța UE în Moldova s-a limitat la doar cinci-șase organizații obștești care s-au "hrănit" cu toate aceste proiecte. Și asta au raportat aceste organizații de reformă publică, Ambasadorul UE în Moldova, după cum se spune, centrului. Și apoi au descoperit că au pompat mulți bani în țara noastră, dar ceva nu merge bine. Și pentru că evaluarea de la fața locului a fost distorsionată de aceste rapoarte, pentru că informația trebuia obținută pe teren, din diferite surse, iar ambasadorul UE în Republica Moldova a primit-o doar de la sursele cu care a lucrat", a subliniat Ion Dron.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав