TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Droguri pe Internet: Schema pusă pe roate de tineri din Chișinău

Dosarul tînăr care a fabricat mai multe kilograme de droguri sintetice de tip PVP pentru vînzare în întreaga țară, a fost trimis în judecată.

Învinuitul are 24 de ani și este din Chișinău, transmite Noi.md.

Activitatea ilegală a avut loc în perioada 2018-2019, în cadrul unui grup criminal organizat, ale căror cauze sînt cercetate separat.

Funcționalitatea organizației era asigurată prin intermediul grupurilor private create în cadrul aplicațiilor electronice „Wire”, „VIPole”, „Telegram”.

Acestea erau administrate din interiorul și din afara Moldovei de către membri ai grupării criminale date, iar acumularea mijloacelor bănești se organiza prin intermediul portmoneelor virtuale în sistemul de plată on-line „QIWI”, înregistrate în baza unor cartele SIM pre-pay (fără contract) ale operatorilor de telefonie mobilă naționali și din alte state.


Drogurile erau livrate în baza comunicării electronice și ascunse în locuri publice, în unele cazuri chiar și la tulpina copacilor, acoperite cu frunze și pămînt, în pliculețe confecționate din bandă de izolare. În scopul acumulării probelor relevante bănuielii că inculpatul desfășura astfel de activitate, oamenii legii, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au efectuat percheziții la domiciliul acestuia, în iulie 2019. Astfel, au fost ridicate pentru examinare sute de pachețele cu droguri tip PVP, cîntar electronic la scară mică, destinat pentru repartizarea dozelor de droguri pentru comercializare consumatorilor de substanțe narcotice, cartele SIM utilizate la crearea conturilor bancare electronice, cartele bancare utilizate pentru extragerea mijloacelor bănești obținuți din activitatea criminală, dispozitive electronice folosite la comunicarea cu membrii grupării criminale și consumatorii de droguri și alte obiecte importante pentru urmărirea penală.

În aceeași zi, bănuitul a fost reținut și plasat în arest, la solicitarea procurorilor. Apoi, judecătorii au schimbat măsura în control judiciar.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load