X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Droguri în valoare de peste 700 de mii de lei, ridicate de oamenii legii

6 dec. 2022,, 12:28   Societate
1651 0

Membrul unui grup infracțional specializat în trafic de droguri din Germania a fost reținut de oamenii legii.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost ridicate substanțe narcotice de peste 700.000 lei. Potrivit Procuraturii Generale, este vorba de peste 2600 pastile Ecstasy și 50 grame de cocaină. Acestea erau aduse în Moldova prin rute de pasageri din Germania, camuflate în obiecte de uz casnic de către liderul grupului.

În Moldova, tînărul de 22 de ani, cu rol de depozitar și curier a închiriat un apartament în Chișinău, pentru păstrarea drogurilor. Acolo, drogurile erau divizate în alte cantități angro – a cîte 50-100 comprimate, pentru ca mai apoi să fie plasate în ascunzișurile din Chișinău. De acolo, substanțele urmau să fie preluate, în scopul vînzării lor către alte magazine cu activitate pe internet, care le comandaseră pe o aplicație de comunicare criptată.

Ulterior documentării activității grupului infracțional, în data de 24 noiembrie curent, tînărul a fost reținut chiar în momentul în care plasa drogurile în ascunzișuri, după care în privința acestuia a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS.


Captura de droguri a fost indisponibilizată, iar investigațiile continuă pentru tragerea la răspundere a altor membri ai grupului infracțional, inclusiv liderul acestuia care actualmente se sustrage de la urmărirea penală, în statele Uniunii Europene.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?