X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Drama persoanelor infectate cu COVID-19: Nimeni nu vrea să îți livreze medicamente

3 oct. 2020,, 13:16   Societate
19269 2

Cum e să fii infectat cu noul coronavirus? Cu toții ne punem aceste întrebări, însă doar cei infectați știu cum sînt ignorați de ”partea sănătoasă” a societății în care trăiesc.

Experiența care o trăiește ne-a fost împărtășită de o femeie care recent a fost testată pozitiv la noul coronavirus, scrie noi.md

”În momentul în care am văzut că am rezultatul pozitiv la testul COVID-19 m-a lăsat fără cuvinte. Am fost șocată? E puțin spus, am rămas fără grai, iar în următoarele momente a apărut frica, frica nu pentru sănătatea mea dar a părinților care fusese în contact cu mine, frica pentru copiii care stau 24 din 24 în casă cu mine. Este greu să explici ce trăiești cînd primești verdictul, însă cel mai greu abia urmează. Medicul de familie își spune că dacă nu ai simptome de răceală nu trebuie să administrezi nimic. Paradox, sunt infectată cu un virus care a furat viața a peste un milion de oameni iar ca tratament nu trebuie să primești nici o pastilă, nici un tratament”, spune femeia.

Marele șoc însă vine după. Potrivit acesteia, după ce un medic i-a recomandat totuși să administreze mai multe preparate, ea a încercat să facă comandă online de medicamente.

”Am apelat la serviciile mai multor farmacii pentru a îmi fi livrate medicamentele de care aveam nevoie. Prima întrebare care o primeam de la operatori, ați intrat în contact cu o persoană infectat cu noul Coronavirus? La auzul că ești testată pozitiv, operatorii respectuos îți spun că își cer scuze și te informează că nu pot livra medicamentele pe motiv că curierii nu sînt echipați corespunzător pentru astfel de situații. Unica soluție care ți-o oferă este să livreze medicamentele unor cunoștințe care ulterior ar putea să ți le aducă. Marea mea întrebare este și dacă în oraș ai doar părinții care sînt trecuți de 60 de ani și nu vrei să îi expui riscului? Care e problema dacă achit online medicamentele, iar curierul vine la usă, îmi lasă pachetul și mă sună să mă informeze că l-a pus lîngă ușă. Sau dacă ai fost testată, ai primit verdictul și ești izolată de lumea întreagă și supraviețuiește cum vrei și cum poți!”, ne-a spus indignată femeia.


Mai mult decît atît, în momentul în care apelezi 112 pentru a cere ajutor. Felcerii de pe ambulanță îți spun sec că din păcate nu te pot duce la un spital pentru că paturi libere nu sînt, spitalele sînt arhipline.

”Am chemat ambulanța pentru că mă simțeam rău, felcerii mi-au spus că nu au unde să mă ducă, spitalele sînt arhipline. Mi-e frică că în cazul unei complicații nu ai decît să mori acasă singură în patru pereți. Nu ai cui să îi ceri ajutor, ești infectat!”, povestește femeia.

Reamintim că pînă în prezent în Republica Moldova au fost confirmate 54 064 cazuri de COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?