COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dragostea va veni dacă visezi la ea și te rogi (VIDEO)

Dragostea va veni dacă visezi la ea și te rogi (VIDEO)

În rețelele sociale capătă tot mai multă popularitate video cu un băiat Petea, care cu înțelepciune vorbește despre astfel de concepte importante și complexe ca fericirea, iubirea, binele și răul și dă sfaturi cum să devii fericit, cum să lupți cu răul, plictiseala și tristețea, ce să facă cei care suferă de o iubire neîmpărtășita, nu crede în Dumnezeu etc.

Băiatul spune uneori lucruri ingenioase, gîndind mai înțelept decît mulți maturi, transmite Noi.md.

Înternauții admiră copilul, menționînd că băiatul i-a surprins foarte mult și fiecare trebuie ajungă la o astfel de înțelegere a lui însuși, a vieții, a lui Dumnezeu.


"Astfel de copii vin în lumea noastră." "Bravo! De-ar fi mai mulți ca el!", scriu ei.

La rîndul său, Petea însuși spune că despre toate l-a învățat viața, natura.

El a menționat că cel mai important lucru în viață este fericirea, iar fericirea este atunci cînd te bucuri pentru cineva, iubești pe cineva, vrei sa faci ceva deosebit pentru el, pentru a-l surprinde și bucura, consideri că nu trăiești în zadar, dacă poți să bucuri pe cineva.

Băiatul a subliniat că, de obicei oamenii iubesc pur și simplu, dezinteresat, pentru faptul că o persoană este ceea ce este. "Cînd iubești - nu vă gîndiți că faceți multă muncă pentru a ajuta, a vă bucura de celălalt. Aceasta și este dragostea dezinteresată", a menționat copilul.

În opinia sa, cel mai mare rău este atunci cînd nu știi ce să faci cu tine, atunci cînd simți că ești rău și că inima ta este goală și tu de parcă nu ai trăi în asta.

El îi sfătuiește pe toți să fie buni, să iubească, să se bucure de viață, să depună mult efort pentru a-i ajuta pe alții, să aducă fericire și folos și să se bucure că este fericit și că toată lumea este fericită.

Băiatul crede că motivul tristeții poate consta nu numai în faptul că părinții, prietenii, rudele tale au murit sau nu te iubesc, ci și în plictiseala banală sau în ură, atunci cînd îți pare că Dumnezeu nu te iubește.

"Dar el iubește!", a spus copilul, sfătuind să depășirea unor astfel de situații prin meditație, rugăciuni, exerciții fizice.

"Trebuie să ne gîndim la bine, să visăm, să ne întoarcem spre Dumnezeu. Apa, de asemenea, este importantă ca și rugăciunea. Toată durerea și disconfortul sufletesc este spălat de apa curată, iar totul trebuie făcut cu suflet. Trebuie să avem ușile deschise către Dumnezeu și să facem totul cu suflet", a spus el.

Băiatul crede că, în cazul iubirii neîmpărtășite, trebuie să turnați apă curată dintr-un izvor de munte, să vă rugați, să o beți și să vă spălați. Potrivit lui, într-o astfel de situație, este important să fii în natura sălbătică, unde nu există nimic, electricitate sau alte beneficii ale civilizației.

"Trebuie să te ridici, să saluți norii, cerul, soarele și să-i ceri lui Dumnezeu să-ți dea dragoste în inimă și să te rogi pentru dragoste. Și apoi se poate întîmpla ca dragostea să vină. Dragostea va veni dacă vei visa la ea, te vei ruga, vei medita. Neapărat trebuie să vă uitați la cer, nu în jos. Lumea trebuie să fie luminoasă. Lumina este mai puternică decît întunericul. Trebuie să spuneți cel mai important lucru. Trebuie să-l salutăm pe Dumnezeu, să-i iubim pe toți. Poți să spui ceva plăcut unei persoane care nu te iubește. Trebuie să visezi, să te rogi, să faci sport, să folosești apă sfîntă, să saluți cerul, să respecti tradițiile de purificare, să meditezi", a menționat copilul.

În opinia sa, cei care nu cred în Dumnezeu, trebuie doar să viseze, să se bucure de viață, iar apoi inima lor se va deschide și vor crede în Dumnezeu, iar în această inimă va încăpea toată dragostea, dacă știi și visezi.

Petea a spus că el visează ca toată lumea să fie fericită, nimeni să nu sufere și tuturor să le meargă bine.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load