Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Dragalin spune că procurorii ar putea relua procesul penal în cazul licitației de la Aeroport Chișinău

14 iun. 14:50   Societate
4399 1

Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că un proces penal pe cazul licitației spațiilor comerciale de la aeroport poate fi pornit în orice moment, în cazul în care apar noi circumstanțe.

Potrivit ei, Procuratura Anticorupție este în continuare sesizată pe acest caz, iar procurorii urmăresc subiectul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, notează Noi.md cu referire al ziua.

„Noi întotdeauna putem porni un proces penal, putem relua un proces penal dacă apar noi circumstanțe. Urmărim, sîntem sesizați. Jurnalist: Dar clasarea dosarului nu a fost cauzată de declarația publică a lui Igor Grosu la o emisiune tv, unde zicea cu ce ocazie Dragalin s-a autosesizat în baza unor investigații ale unor bloggeri? Veronica Dragalin: Am discutat acest proces penal cu procurorul de caz, cu adjunctul responsabil pe această direcție și mi-au fost prezentate probele acumulate și am fost de acord cu decizia pe care pînă la urmă acest procuror și-a asumat-o, niciodată în această discuție ce crede un deputat sau un ministru despre acest caz”, a declarat Dragalin.

Procuratura Anticorupție a inițiat, la începutul lunii aprilie, un proces penal pe cazul licitației spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Procurorii menționau atunci că „analiza materialelor acumulate denotă circumstanțe dubioase și pretinse acțiuni ilicite de favorizare a unei companii în detrimentul unui proces transparent și echitabil de organizare a licitației publice, care lezează interesul statului.” Ulterior însă procesul penal a fost încetat, „pentru că nu au fost identificate elemente ale unei infracțiuni”.

7
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав