X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Dragalin, despre unele declarații făcute de Grosu: "Nu s-au adeverit"

14 iun. 08:03   Societate
6944 1

Șefa Procuraturii Anticorupție susține că declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, din decembrie 2021, precum că Vitalie Iurcu, fost secretar de stat și fost șef la Moltelecom, și-ar fi cumpărat o insulă în Marea Mediterană nu s-au adeverit.

„Nu știu de unde s-a informat domnul Grosu când a făcut așa declarație. Nu a fost găsită nicio insulă în Mediterană”, a precizat Veronica Dragalin, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu în decembrie 2021 declara că un fost șef de întreprindere de stat din R. Moldova din perioada guvernării Partidului Democrat și-ar fi cumpărat o insulă în Marea Mediterană, fiind vorba despre Vitalie Iurcu, fost secretar de stat și fost șef la Moltelecom, tot el și ex-viceministru al Economiei.

Întrebată ce cunoaște despre acest dosar și dacă s-a demonstrat că persoana respectivă și-ar fi procurat cu adevărat o insulă în Marea Mediterană și din ce bani, Veronica Dragalin a declarat: „Nu a fost găsită nicio insulă în Mediterană, nu știu de unde s-a informat domnul Grosu când a făcut așa declarație, s-a făcut o investigație amplă, financiară, incusiv de către ARBI de la CNA. A fost trimis în judecată un episod pentru fals în declarație și este la faza de urmărire penală o investigație de spălare de bani. Dar din câte cunosc, o insulă în Mediterană nu a fost găsită sau documentată”.

În noiembrie 2021, procurorii Anticorupție în comun cu angajații SPIA a MAI au efectuat concomitent 7 percheziții la un ex-director al SA „Moldtelecom”, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită. Unele surse susțineau atunci că ar fi vorba despre Vitalie Iurcu.

9
22
1
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав