X 
Criza energetică stiri: 1593
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Dragalin, despre scurgerile din Telegram: Procuratura Anticorupție nu are timp să citească zeci de mii de mesaje

25 noi. 07:12   Societate
2692 0

Procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a comentat scurgerile de informații de pe Telegram, unde au fost publicate o serie de conversații private ale unor demnitari de stat.

Aceasta a declarat că informațiile ajunse în spațiul public nu reprezintă probe, dar a admis că procurorii ar putea porni unele investigații, dacă vor fi sesizați.

„Vreau să fie foarte clar, scurgerea a unui asemenea fel de informații, dacă sînt conturile a unor oameni privați, mai ales cu așa funcții în stat, este un lucru ilegal. Ca procuror vă pot spune, că așa document, cum a apărut pe pagina web, nu are calitatea de probă, pentru că noi nu putem verifica dacă e autentic sau nu, dacă nu știm cine a creat pagina web, ce mesaje a adăugat, ce a șters. Asta nu înseamnă că fiecare cuvînt a apărut pe pagina web este adevărat”, a declarat Dragalin în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, scrie agora.

Întrebată dacă explicația oferită de aceasta nu coincide cu cea oferită de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în cazul imaginilor video care îl surprindeau pe fostul președinte Igor Dodon într-o conversație cu oligarhul Vlad Plahotniuc, aceasta a afirmat că „nu este un caz similar”. Totodată, Dragalin a admis că procurorii anticorupție ar putea totuși să pornească unele investigații, în cazul în care vor fi sesizați.

„Deci noi, cum am zis mai înainte, noi sîntem obligați după lege să răspundem la plîngeri sau sesizări, pe pagina web au apărut zeci de mii de mesaje, eu nu știu dacă cetățenii vor ca procurorii să nu mai lucreze la cazuri de corupție concrete și să citească zeci de mii de mesaje. PA nu o să-și ia timp să citească zeci de mii de mesaje, care nu sînt adevărate sau nu, ni avem sesizări concrete, dosare la care lucrăm, dac ă sînt cetățeni care au informații, îi invităm să adreseze plîngeri”, a afirmat procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție.


AGORA amintește că conturile de telegram ale președintei Maia Sandu și ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, au fost sparte. S-a întîmplat în cursul zilei de 9 noiembrie. Pe paginile celor doi oficiali au apărut mesaje scrise de persoane necunoscute. Precizăm că mesajul postat făcea referire la acte de corupție și-l menționa pe Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Iar un link activ ducea către o pagină care afișa o pretinsă corespondență a ministrului cu mai multe persoane pe Telegram.

Menționăm că un șir de conversații de pe rețeaua Telegram care ar aparține consilierului prezidențial Dorin Recean au fost publicate la 11 noiembrie. Autorii spargerilor rămîn anonimi, iar veridicitatea informațiilor nu este confirmată. Precizăm că pe marginea acestor cazuri a fost pornită o anchetă. Investigațiile sînt desfășurate de procurorii PCCOCS.

0
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав