X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3738

Dragalin, cere CSM sancționarea unui judecător care examinează dosarul Andronachi

22 mai. 17:05   Societate
2699 0

Șefa Procuraturii Anticorupție cere sancționarea judecătorului care a decis ca dosarul lui Vladimir Andronachi să die examinat cu ușile închise.

Veronica Dragalin s-a adresat Consiliului Suprem al Magistraturii.

Conform ei, jurnaliștii nu vor putea afla informații despre examinarea cauzei, argumentele părților și probe. Dragalin susține că judecătorul a motivat decizia prin faptul că aceasta poate afecta starea emoțională a apropiaților inculpatului, scrie realitatea.md

„Procese publice arată dacă sistemul de justiție acționează corect și esențial. (…) Această decizie nefondată încalcă Constituția Republicii Moldova și principiile europene”, spune Dragalin.

Pe 19 mai, judecătorii au decis că prelungesc arestul la domiciliu pentru 30 de zile a lui Andronachi. Vladimir Andronachi a fost reținut la 2 noiembrie 2022, în Ucraina, şi extrădat în Republica Moldova. Fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa.


Procuratura Anticorupție anunța că, în dosarul Frauda Bancară, procurorii au trimis în judecată cauza penală în privința lui Andronachi. Andronachi are și statut de acuzat, în dosarul „Metalferos”, învinuit de crearea unui grup criminal organizat, escrocherie şi spălare de bani în proporții deosebit de mari.

După ce a fost plasat în arest preventiv și plasat în Penitenciarul nr. 13, iar măsura a fost prelungită de mai multe ori. Pe 19 aprilie, Andronachi a fost transferat în arest la domiciliu.

0
0
1
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?