X 
Arşiţa stiri: 184
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1412

Dragalin către Spînu: ”Procuratura decide cînd este sau nu cazul de a porni o urmărire penală”

10 iun. 20:15 (reactualizat 11 iun. 04:15)   Societate
5617 1

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a venit cu un răspuns la comentariile minsitrului Infrastructurii care a recomandat procurorilor anticorupție să se ocupe de hoți, dar nu să ancheteze cum se construiește un drum.

”Eu recomand miniștrii să se ocupe de ministerele pe care le conduc și să ne lase pe noi procurorii să ne facem treaba de procurori. Procuratura decide cînd este sau nu cazul de a porni o urmărire penală. S-a făcut totul conform legii, noi avem temei de a porni un dosar penal, de a investiga. Dacă nimeni nu a încălcat legea nu are de ce să fie foarte deranjat sau stresat. Să ajunge la o concluzie legală și corectă, atunci se clasează dosarul, dar în continuare Procuratura decide ce dosare să pornească, ce dosare să trimită în judecată. Noi nu o să fim influențați inclusiv de comentariile din partea miniștrilor”, a fost replica șefei de la Anticorupție.

Schimbul de replici vine în contextul dosarului pentru construirea drumului LeovaBumbăta.

”Nu vede nici un motiv care ar fi putu sta la baza acțiunilor procurorilor și recomandă procurorilor anticorupție să se ocupe de hoți dar nu să ancheteze cum se construiește un drum”, a spus atunci Andrei Spînu.


46
6
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав