X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Două posturi vamale, dotate cu monitoare de detectare a materialelor radioactive și nucleare

10 ian. 20:00   Societate
2452 0

Serviciul Vamal din Moldova a anunțat dotarea posturilor vamale Cișmichioi și Ceadîr-Lunga 2 cu echipamente pentru detectarea materialelor radioactive și nucleare, transmite Noi.md

Această modernizare face parte dintr-un proiect de cooperare cu Departamentul Energiei al Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Programului Depistarea și prevenirea cazurilor de contrabandă cu substanțe nucleare (Program NSDD).

Inițiativa reprezintă un pas important în consolidarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal în prevenirea și combaterea traficului ilicit de materiale periculoase.

Igor Talmazan, Directorul Serviciului Vamal, a "subliniat importanța acestor echipamente în gestionarea eficientă a riscurilor transfrontaliere și în contracararea fenomenelor infracționale cu materiale radioactive și nucleare".

Reprezentanții Departamentului Energiei al SUA au apreciat progresul realizat de Serviciul Vamal, evidențiind rezultatele pozitive obținute și și-au exprimat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domenii de interes comun.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав