AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Două persoane reținute în cazul escrocheriilor cu carduri bancare: Cum funcționa schema

8 dec. 2021,, 13:30   Societate
2285 0

Ofițerii secției de investigație și urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău au reținut doi tineri care fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare a cetățenilor. Suspecții, s-au dovedit a fi cu vârstele de 21 de ani și 23 ani, transmite noi.md.

Schema infracțională a suspecților era bine pusă la punc fiecare avea rolul său bine determinat: aceștia apelau cetățenii și se prezentau drept angajați ai băncii, iar sub pretextul să îi apere de o fraudă, le câștigau în acest fel încrederea și le dictau datele și codurile la telefon, astfel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri. După sustragerea banilor de pe cardurile bancare a cetățenilor, suspecții le transferau pe conturile lor, ulterior la bancomat extrăgeau banii.

De menționat că indivizii pe parcursul anului 2020 până în luna februarie 2021, au săvârșit peste 80 de extrageri de pe conturile bancare a cetățenilor. Tânărul de 21 de a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar cel de 23 de ani, reținut pentru 72 de ore, ambii riscînd de la 8 la 15 ani de închisoare.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав