Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Două persoane au fost reținute pentru organizarea migrației ilegale a ucrainenilor

29 noi. 2022,, 12:26   Societate
2458 0

Două persoane, dintre care un fost polițist de frontieră, bănuite de organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni, au fost reținute astăzi de procurorii PCCOCS, oficiul Sud, de comun cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD.

Trei dintre aceștia au oferit în total suma de 16 700 de dolari SUA, pentru a putea fi aduși ilegal în R. Moldova și, ulterior, să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul R. Moldova în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

Oamenii legii au inițiat cercetările în octombrie 2022. Bănuitul care avea rolul de transportator are vîrsta de 59 de ani. Ulterior cazării lor, avea loc legalizarea șederii acestora în R. Moldova, prin intermediul unui fost angajat al Poliției de Frontieră de la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni. Acesta are vîrsta de 42 de ani și s-a eliberat recent din funcția deținută.

Pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?